Årsdag for Procesledere 4. marts 2020

DSB Kursusstation, Fyrvej 1,

5800 Nyborg

(Program i PDF)

Spændende dag sammen med procesledere på tværs af alle hold

 For niende gang afholder vi ”Årsdag for Procesledere”. De sidste gange har der deltaget omkring 40 Procesledere til denne dag, hvor vi både bliver inspireret, netværker og giver vores nysgerrige sjæle en på opleveren

Formiddagens emne : "OP 6000 OG VARME", Michael Olsen / "Yukon"

Yukon er, ud over at være et territorie i Canada, mit taktiske kaldesignal, da jeg var chef  (kaptajn) for Torpedomissilbåden Suenson.

I kender mig og min holdning til ledelse - men hvor kommer den fra?  Jeg har i mange år haft en stor lyst og trang til at nedfælde dette - og formidle, hvad der har skabt mit ledelsesmæssige fundament. Dette er, alt andet lige, min tid i Søværnet, hvor jeg havde æren af at være een af de udvalgte til at stå for ca 1/15 af det danske søforsvar med min båd og besætning - en relativ lille enhed på 270 tons, 12.750HK og en fandens masse sensorer og våben.

"Båden" er INTET værd, hvis ikke besætningen kan håndterer denne "green mean fighting machine" optimalt. Denne opgave påhviler skibets ledelse, hvor jeg har haft mange roller - og sluttede som "top dog" - en udvælgelsesproces og hårde prøver gennem mange år. MEN, det var en fed tid, hvor jeg som ung skulle få det hele til at lykkes, således vi til stadighed havde den største sømilitære kampkraft.

Jeg brygger på et foredrag, som rummer min skabelse indenfor effektiv ledelse, hvor relationerne spiller ind på den store klinge. Man kan ikke have en top tunet besætning, der bor minimalt og kun har hinanden i relative lange perioder, uden relationsskabelse.

Desuden ville vi ikke være bedre end det svageste led, da der kun var een mand til hver funktion i den 26 mands store besætning.

Eftermiddagens emne : "Pseudoarbejde, Dennis Nørmark 

Dennis Nørmarker en kendt og populær foredragsholder, der er aktuel med den meget roste bestseller, ”Pseudoarbejde – hvornår fik vi travlt med at lave ingenting?”. Bogen har for alvor sat indholdet i vores arbejde til debat.

Dennis har medvirket i talrige programmer i både radio og tv, blandt andet har han haft fast plads i panelet Netværket på P1 og Smagsdommerne på DR 2, hvor hans faglige viden om mennesker og kultur bliver formidlet på underholdende og letforståelig vis. Det sidste har også sin baggrund i en lang erfaring indenfor teaterverdenen som både skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør.

Som litteraturanmelder og tidligere tv-anmelder for Morgenavisen Jyllands-Posten og fra 2015 på Politiken, var og er han desuden en åbenmundet men præcis
analytiker af samfundsmæssige og politiske spørgsmål.

 Program:

 0930-1000             Ankomst med morgenservering

 1000-1015             Plenum: Velkomst. Vi sidder i grupper med 6-8 procesledere. Kort præsentation bordet rundt.

 1015-1200            "Op 6000 og varme" Ved Michael Olsen

 1200-1300             Frokost og en ”walk and talk” med en kollega. Evt. ”siden sidst” med eget hold under frokost.

 1300-1500             "Pseudoarbejde" Ved Dennis Nørmark

 1500-1515             Kaffe og kage

 1515-1545             Opsamling v/ Michael Olsen

Debat ved bordene: Hvad tager jeg med herfra? Hvad kan jeg direkte gå hjem og gøre  anderledes?

  1545-1600            Evaluering og herefter slut kl. 1600

 

 Det praktiske

Prisen for at deltage er kr. 2.900 eksl. moms. Prisen indbefatter Dennis Nørmarks / Anders Fogh Jensens bog "Pseudoarbejde"

Tilmelding foretages via e-mail til michael@betterways.dk .

Sted: DSB Kursusstation, som er Proceslederuddannelsens hjem siden 2015. Ligger naturskønt og med Danmarks bedste frokostbuffet.

Michael Olsen:

20191005 112952

I kender mig, men alligevel et lille resumme:

Uddannet Søofficer - tjeneste hovedsaglig i torpedomissilbåde. Efter min tid i Søværnet, var jeg forbi Dansk Industri, hvor jeg finpudset til at virke som Ledelsesudviklingskonsulent. I min DI tid udviklede jeg sammen med en god kollega "Proceslederuddannelsen".

Gik tilbage til Søværnet i 13 måneder, hvor jeg var operationsofficer og næstkommanderende på Søværnets Våbenskole på Gniben ved Sj. Odde. I denne tid, startede jeg mit firma Betterways.

Har snart gennemført samtlige 21 Proceslederhold - og herunder besøgt omkring 40 virksomheder i Procesindustrien. Dette har medført, at jeg har et ganske godt indblik i dette specielle univers - mit "nye" speciale, når vi ikke længere må jagte russere.

Dennis Nørmark

Dennis Noermark

er en dansk antropolig, forfatter, foredragsholder og kommentator. Tidligere partner og konceptualiserende chef i konsulentvirksomheden Living Institute og i dag selvstændig konsulent.

Nørmark er uddannet cand.mag i antropologi fra Aarhus Unicersitet, hvor han fra 2006 til 2011 var ekstern lektor. Desuden var han i en årrække anmelder af videnskabs- og samfundslitteratur på Jyllands-Posten. I dag er Nørmark fast klummeskribent ved Politiken.

Dennis Nørmark har skrevetKulturforståelse for Stenalderhjerner der både samler hans erfaring fra eget arbejde og forbinder det til forskning i kulturforståelse og de mest udbredte kulturforskelle. Bogen udkom tillige på engelsk i 2013. Desuden har han udgivet bogen Humanistens Guide til det Private Erhvervsliv samt bestselleren Pseudoarbejde.

Proceslederuddannelsen kort

 

En lederuddannelse for Proces- og fremstillingsindustri med 20 års erfaring.

Hvem henvender uddannelsen sig til

 

Dig der gerne vil være effektiv i din lederrolle - skabe bedre tilvsel og bundlinje. En investering, der tjener sig hjem.

Praktisk information

 

Næste hold er hold 22:

Modul 1: 17.-19. marts 2020 (Lederrollen
Modul 2: 14.-16. april 2020 (Ledelsesværktøjer)
Modul 3: 12.-14. maj 2020 (Lederkommunikation)
Modul 4: 1.-3. september 2020 (Ledelse i vanskelige situatíoner)
Modul 5: 6.-9. oktober 2020 (Lederen som udvikler)

Du kan læse om de enkelte moduler her

 

For mere information, kontakt Michael Olsen, michael@procesleder.dk, tlf. +45 2013 1272

 

Scroll to Top